Eeltvorming

Wat is de oorzaak van eelt ?
Eelt is een natuurlijk reactie van de huid op extra druk. Personen die veel tillen of zwaar werk met de handen verrichten hebben – als natuurlijke bescherming – eelt aan de handen. Voor de voeten is overmatig eelt echter niet nodig. Onze schoenen zijn tegenwoordig de beschermers van onze voeten. Overmatig eelt geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten. Daarnaast staat overmatig eelt aan de voeten onverzorgd.

Overmatig eelt op de voet komt voor op de bal en onder de voet of onder de hiel, de plaatsen waarop druk is. Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en geeft dit pijnklachten bij het staan en lopen.

Ook kan eelt ontstaan door de druk van de schoenen bovenop de tenen of de teentoppen, met als gevolg kans op pijnlijke likdoorns. Meestal is een niet goed passende schoen de oorzaak, deze is te klein of te nauw. Maar ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken doordat er bij het lopen een constante wrijving is tussen de huid en de schoen. Goed passende schoenen zijn heel belangrijk om o.a. extra eeltvorming aan uw voeten te voorkomen.

Onnodig om met deze klachten te lopen. Breng een bezoek aan de pedicure.